U „Neveni“ duplirana proizvodnja, ali i plate

Izvor: juGmedia, 15.Maj.2013, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U „Neveni“ duplirana proizvodnja, ali i plate

LESKOVAC –  U leskovačkoj „Neveni“ je za dve i po godine duplirana proizvodnja, kao i zarade, radnicima je povezan radni staž, dugovi vraćeni poveriocima, pa je fabrika spremna za novu privatizaciju.

Ovo je danas saopštio Miljan Miljković, generalni direktor fabrike u restrukturiranju i privremeni zastupnik kapitala Agencije za imovinu, prilikom posete gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

„Nevena“ >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je oktobra 2010. godine oduzeta bugarskoj firmi „Bulcvat“ Hriste Kovačkog, koji je proizvodnju i prodaju sveo na istorijski minimum.

„Imamo potpisane ugovore u iznosu preko dva miliona evra i vratili smo ISO standard, koji je izgubljen u vreme Bugara. Oko 65 odsto proizvoda plasiramo na domaćem, a 35 na inostranim tržištima. Očekujemo da Privredna komora, kao i sam grad, ako ima bilo kakve kontakte sa državama u eks Jugoslaviji, pomognu u uspostavljanju kotankta“, istakao je Miljković.

Cvetanović je ocenio da je „Nevena“ bila veoma očigledan primer neuspešne privatizacije,  ali da je novi tim u međuvremenu uspeo da obavi dobar posao.

„Upravo od lidera, od direktora i od njegovog stručnog tima zavisi sve. On je taj koji usmerava energiju i ljude u kom pravcu da se deluje. Nevena je pozitivan primer. Direktor je u kratkom vremenskom periodu sa svojim timom polako ali sigurno doprineo da Nevena počinje da sija“, ocenio je Cvetanović.

Prosečna zarada 113 zaposlenih u Neveni kreće se oko 30 hiljada dinara i redovno se isplaćuje, kao i topli obrok, putni troškovi i regres za godišnje odmore.

Kraj programa restrukturiranja biće verifikovan na Skupštini firme 27. juna, posle čega će Agencija za privatizaciju potražiti novog kupca za „Nevenu“, koja je u međuvremenu obnovila proizvodnju pet kolekcija, među kojima vodeće mesto zauzima kolekcija za bebe i u okviri nje bebi šampon „kosili“

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Protiv bivšeg gradonačelnika još dve krivične prijave?

Izvor: juGmedia, 15.Maj.2013

LESKOVAC – Protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića, koji je u pritvoru, podnete su još dve krivične prijave, saopštio je danas aktuelni gradonačelnik Goran Cvetanović...Cvetanović je na konferenciji za novinare u „Neveni“ rekao da su prijave podnete za poljske puteve i Dom...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.