“Godfather of swing” za otvaranje Nišvila

Izvor: juGmedia, 19.Mar.2013, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Godfather of swing” za otvaranje Nišvila

NIŠ – Britanski saksofonista, pevač i harizmatični šoumen Ray Gelato (1961) i njegov sastav “Giants of Jive” nastupiće u glavnom programu na otvaranju ovogodišnjeg Nišville jazz festivala.

Gelato, čije je pravo ime Ray Keith Irwin, i kojeg ne bez razloga zovu  “kumom svinga”, jedan je od pionira revival jump pokreta i svako jedan od najboljih i najdoslednijih sledbenika jive stila čiji su rodonačelnici Louis Jordan, Cab Calloway, Louis Prima (…).
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
Bend (u čijoj su postavi pored Gelata koji peva i svira tenor saksofon: još jedan saksofon, truba, trombon, kontrabas, klavir i bubnjevi) često nastupa i u Ronnie Scotts klubu, i dobitnici su nagrade  za najbolji džez sastav koja nosi ime  čuvenog kluba kluba.

Redovno nastupaju i u programima BBC-a, kao i na italijanskim TV stanicama.

Objavili su desetak albuma na kojima  se osim “klasika” ovog žanra poput “Just A Gigolo”, “Buona Sera Senorina”, “Sing, Sing, Sing” (…)  nalaze i originalne kompozicije među kojima se izdvaja hit “Mambo Gelato”.

(Kraj)

ena
Pogledaj vesti o: Nišville

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ray Gelato and Giants of Jive

Izvor: NisCafe.com, 19.Mar.2013

Britanski saksofonista, pevač i harizmatični šoumen Ray Gelato (1961) i njegov sastav “Giants of Jive” nastupiće u glavnom programu na otvaranju ovogodišnjeg Nišville jazz festivala. Gelato, čije je pravo ime Ray Keith Irwin, i kojeg ne bez razloga zovu  “kumom svinga”, jedan je od pionira...

Nastavak na NisCafe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.