Tošiba prodaje udeo u Kanonu

Izvor: B92, 21.Feb.2017, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošiba prodaje udeo u Kanonu

Tokio -- Posrnuli japanski proizvođač elektronike Tošiba prodaje udeo u preduzeću za lizing medicinske opreme kompaniji Kanon za 31,4 mlijarde jena (277 miliona dolara).

Tošiba je saopštila da će prodati svih 65 odsto udela u preduzeću Tošiba Medikal Fajnens japanskom proizvođaču foto aparata Kanonu na dan 31. marta, prenosi agencija AP.

Proizvođač elektronske opreme sa sedištem u Tokiju pregovrao je o ovoj prodaji sa Kanonom od kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošle godine.

Tošiba, koja je vlasnik američke nuklearne kompanije Vestinghaus, u velikom je problemu nakon što je pretrpela ogromne gubitke u svom nuklearnom poslovanju i sada rasprodaje unosne poslovne jedinice, poput svog posla sa kompjuterskim čipovima.

Gubitak Tošibe u nuklearnom poslovanju se procenjuje na 712,5 milijardi jena (6,3 milijarde dolara), a prošle nedelje je kompanija odložila objavljivanje finansijskih rezultata za period april-decembar. Njen predsednik je podneo ostavku preuzevši odgovornost za nastale probleme, podseća američka agencija.
Pogledaj vesti o: Japan,   Lizing

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.