Srbi zgazili Amere, sledeći je Japan

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi zgazili Amere, sledeći je Japan

Rutinskom pobedom nad Jenkijima srpski Delfini osigurali prvo mesto u grupi

Vaterpolisti Srbije nastavljaju da gaze na završnom turniru Svetske lige u ruskom gradu Ruza. Izabranici Dejana Savića u četvrtak su rutinski savladali SAD sa 15:8 (4:3, 6:1, 2:1, 3:3) u poslednjem, trećem kolu A grupe.

Ovim trijumfom delfini su osigurali prvo mesto u grupi i slabijeg rivala u četvrtfinalnoj borbi u Svetskoj ligi. A u toj utakmici rival će joj najverovatnije biti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << selekcija Japana koja će zauzeti poslednje mesto u B grupi.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stefan Mitrović sa četiri gola, jedan manje upisao je Andrija Prlainović, dok je dva gola dao Filip Filipović.

Utakmica je protekla u očekivanom ritmu. Amerikanci su kvalitetom nedorasli Srbiji, ali su fizički vrlo dobro pripremljeni uspevali donekle da drže ritam sa vidljivo umornom srpskom ekipom.

Ipak, druga četvrtina je što se tiče srpskog tima, bila skoro bez greške. Prlainović je u tom delu postigao tri gola, pridodali su se Filipović, Pijetlović i odlični Stefan Mitrović. Posle vođstva od 10:4 i prepodnevne teretane, nije bilo više velikog motiva za Savićeve pulene posle velikog odmora.

U nastavku utakmice priliku su iskoristili lepim golovima mlađi igrači. Majstorija Viktora Rašovića, prenos Ubovića i sigurnost Drašovića bili su ukras na efikasne partiuje pre svih Mitrovića i Prlalinovića.

Četvrtfinale je na programu u petak od 17.40.

(FOTO: VSS)
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Srbi bez milosti - Amerima 15 ''komada''!

Izvor: Sportske.net, 22.Jun.2017

Nova pobeda reprezentacije Srbije na završnom turniru Svetske lige...Posle Kazahstana i Italije, nemoćni u duelu sa najboljim timom sveta danas su bili i Amerikanci, koje sa klupe predvodi naš bivši selektor Dejan Udovičić...Srbija je današnji meč dobila sa ubedljivih 15:8, po četvrtinama 4:3,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.