Srbi žele da nasele pusto japansko selo

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi žele da nasele pusto japansko selo

U želji da povećaju populaciju, lokalne vlasti japanskog sela Kagošima iznele su ponudu koju je teško bilo odbiti. Naime, svim novim stanovnicima, ma odakle došli, vlasti su nudile plaćene putne troškove, tri godine plaćen smeštaj, platu, tele, novac za školovanje dece...

Na ovu velikodušnu ponudu retko ko je ostao imun, a ponajviše Srbi koji su se javili u najvećem broju da nasele Kagošimu.

- Od svih mejlova koje smo primili, 90 odsto došlo je iz Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hrvatske i Brazila. Na kraju smo ipak odlučili, iz raznih razloga, da ne primimo nikoga - rekao je seoski zvaničnik.

On je rekao da život u selu nije nimalo lak jer je ono zabačeno, nema bolnicu i posao je veoma teško naći, čega ljudi koji apliciraju uopšte nisu svesni.

- Iznenađen sam odzivom Srba. Ipak, većina njih uopšte ne znaju ništa o Kagošimi - rekao je Nemanja Grbić iz srpske ambasade u Tokiju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

JAPAN ZOVE SRBE Besplatan smestaj tri godine i pare za skolovanje dece

Izvor: medio.rs, 27.Maj.2015, 01:47

Vlasti japanskog sela Kagošima svim novim stanovnicima, ma odakle da dolaze, ponudili su plaćene putne troškove, tri godine plaćen smeštaj, platu, novac za školovanje dece i tele..Lokalne vlasti japanskog sela Kagošima objavile su ponudu koja je više nego primamljiva...Naime, kako bi povećali...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.