ID: Obama, doći ćemo u Belu kuću

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ID: Obama, doći ćemo u Belu kuću

Pripadnici ID su emitovali tri video snimka, u kojima prete da će ubiti jordanske i japanske taoce, ali i uputili direktnu pretnju predsedniku SAD Baraku Obami.

U jednoj video poruci, trojica boraca Islamske države stoje iznad jednog kurdskog borca koji kleči dok jedan od džihadista poručuje Obami da će doći u Ameriku.

"Znaj Obama da ćemo doći u Belu kući i tamo ti otseći glavu", rekao je taj borac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na arapskom.

Ekstremisti su takođe upozorili i evropske države Francusku i Belgiju kojima su poručili da će ih posetiti i tamo izvesti napade automobilima-bombama i eksplozivom.

U posebnoj poruci Islamska država je zapretila da japanski talac i jordanski pilot koje oni drže zatočene, imaju još manje od 24 sata života i traže oslobadanje iz jordanskog zatvora Sadžide al-Rišavi koja je osuđena na devet godina zatvora nakon što je priznala svoje učešće u napadima na hotelu u Amanu pri čemu je poginulo najmanje 57 ljudi.

Islamska država do sada je, odsecanjem glave, pogubila više stranih talaca i objavljivala video snimke tih pogubljenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.