Hapšenje u Japanu zbog gubitka bitkoina u vrednosti od 387 miliona dolara

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenje u Japanu zbog gubitka bitkoina u vrednosti od 387 miliona dolara

Japanska policija uhapsila je šefa propale platforme za trgovinu bitkoinom "MtGoks" /MtGox/ Marka Karpelesa u vezi sa gubitkom bitkoina u vrednosti od 387 miliona dolara prošlog februara.

Iz kompanije je prvobitno rečeno da se radilo o kompjuterskom virusu, ali je kasnije "MtGoks" podneo zahtev za zaštitu od bankrota.

Advokat Karpelesa rekao je da njegov klijent odbacuje svaku krivicu, prenosi agencija Kjodo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Karpeles se sumnjiči da je sebi pribavio sumu od oko jedan milion dolara, navodi Bi-Bi-Si.

"MtGoks" je u martu prošle godine saopštio da je za gubitke kriva hakerska krađa i da će zbog toga podneti krivičnu prijavu.

Karpeles je tada rekao da je nestalo oko 750.000 bitkoina koji su pripadali korisnicima, kao i još 100.000 bitkoina u vlasništvu "MtGoks", čija je ukupna vrednost oko 425 miliona dolara. Kasnije je javljeno da je pronađeno oko 200.000 bitkoina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hapšenje u Japanu zbog krađe bitkoina

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2015

Japanska policija uhapsila je šefa propale platforme za trgovinu bitkoinom "MtGoks" Marka Karpelesa zbog gubitka bitkoina u vrednosti od 387 miliona dolara prošlog februara...Iz kompanije je prvobitno rečeno da se radilo o kompjuterskom virusu, ali je kasnije "MtGoks" podneo zahtev za zaštitu od...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.