Domu zdravlja u Ubu rendgen aparat donacija Japana

Izvor: Press, 19.Apr.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domu zdravlja u Ubu rendgen aparat donacija Japana

Vlada Japana obezbedila je rendgen aparat vrednosti 61.950 evra Domu Zdravlja u Ubu kao podršku unapređenju zdravstvene zaštite u Srbiji.
foto: tanjug.rs
Vlada Japana obezbedila je rendgen aparat vrednosti  61.950 evra Domu Zdravlja u Ubu kao podršku unapređenju zdravstvene zaštite u Srbiji.
Ceremonija primopredaje donacije biće u četvrtak, 21. aprila, 
u Ubu, a njoj će prisustvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ambasador Japana Đuići Takahara, saopštila je japasna ambasada. 
Kako se navodi, sa ovom donacijom, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine dosegao je 11 miliona evra. 
Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 490 miliona evra.
POPOS donacije imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva. 
Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za implementaciju projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana, navodi se u saopstenju. 
Od 1999. godine u Srbioji je realizovano 192 POPOS donacije.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.