Rusija može da se izbori s monetarnom krizom

Izvor: Beta, 17.Dec.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija može da se izbori s monetarnom krizom

MOSKVA, 17. decembra 2014. (Beta-AFP/AP) - Rusija ima sredstva da se izbori s najvećom monetarnom krizom koja je tu zemlju pogodila u poslednjih 15 godina, izjavio je u sredu premijer Dmitrij Medvedev.

Rublja je u sredu ujutro zabeležila slab oporavak nakon pada prethodnog dana od 20 odsto u odnosu na evro i dolar, uprkos povećanju referentne kamatne stope kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je Ruska banka pokušala prethodnog dana da ojača rusku valutu.

Šef vlade je na hitnom sastanku s ministrima iz sektora ekonomije i čelnicima velikih ruskih izvoznika rekao da "Rusija ima nophodna novčana sredstva za postizanje svojih ekonomskih ciljeva".

Medvedev je rekao i da će vlada sprovesti "paket mera" kako bi zaustavila dalje slabljenje ruske valute.

On je rekao da će detalji o tim merama biti dogovoreni na sastanku, kao i da su u pitanju samo "tržišne mere".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Najveća kriza rublje u 21. veku"

Izvor: B92, 17.Dec.2014

Rusija ima sredstva da se izbori s najvećom monetarnom krizom koja je tu zemlju pogodila u poslednjih 15 godina, izjavio je premijer Dmitrij Medvedev...Rublja je jutros beležila slab oporavak nakon jučerašnjeg pada od 20 odsto u odnosu na evro i dolar, uprkos povećanju referentne kamatne stope kojim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.