Novi zaplet - Hoće li FMP ipak u ABA ligu?!

Izvor: Sportske.net, 25.Jun.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zaplet - Hoće li FMP ipak u ABA ligu?!

Pre par dana se činilo da se ovakvo pitanje više neće postavljati, bar do sledeće sezone, ali onda je usledio zahtev koji bi mogao dosta toga da promeni.

Naime, kako prenosi ''Blic'', ljubljanska Olimpija je uputila zvaničnu molbu čelnicima ABA lige da se ovo takmičenje proširi sa 12 na ''najmanje 14'' učesnika!

Razlog za ovakav potez Ljubljančana je činjenica da Olimpija nije uspela da izbori učešće u ABA ligi sledeće sezone, pa sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << želi da administrativnim putem pokuša da se domogne regionalnog takmičenja.

''Poštovani, sa dopisom KK Olimpija Ljubljana, jednog od osnivača ABA lige j.t.d., obraćamo Vam se sa molbom, da se do sledeće skupštine razmatra predlog o proširenju lige ABA j.t.d. na najmanje 14 učesnika i da se o tome odluči u najkraćem mogućem vremenskom roku'', navodi se, između ostalog, u molbi Ljubljančana.

Kako smo ranije već objavili, sednica Skupštine je zakazana za 1. jul u Podgorici.

Ukoliko bi se kojim slučajem njihova molba usvojila i Olimpija bude zauzela mesto u ABA ligi, postavlja se pitanje ko bi još ušao u ligu kako bi se popunila brojka od 14 klubova.

Logičan zaključak je da bi to mogao da bude četvrtoplasirani tim iz Srbije, a to je FMP, imajući u vidu dosadašnji učinak naših klubova u ovom takmičenju, kao i to da smo do ovog leta imali četiri učesnika u regionalnoj ligi.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLAMKA SPASA: Olimpija poslala molbu ABA ligi, Srbija bi na taj način dobila četvrtog učesnika

Izvor: HotSport.rs, 25.Jun.2016

Ukoliko se regionalna liga ‘smiluje’ i usliši molbu Ljubljančana, vrlo verovatno bi Srbija dobila četvrtog člana u ABA j.t.d. ligi.. . Kako rezultatima prethodne sezone ljubljanska Olimpija nije izborila plasman u regionalno košarkaško takmičenje, sada se slovenački klub okrenuo pokušaju...

Nastavak na HotSport.rs...

Srbija sa PET predstavnika u ABA ligi?

Izvor: Sportske.net, 26.Jun.2016, 13:04

Predsedništvo Košarkaške lige Srbije uputilo je direktoru ABA j.t.d. lige Krešimiru Novoselu pismo sa zahtevom za proširenje regionalnog šampionata. Košarkaška liga Srbije smatra da Srbija treba da ima četiri ili čak pet učesnika u ABA ligi...Slovenačka Olimpija uputila je u subotu zvaničnu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.