Novi kineski ambasador: Puna saradnja sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kineski ambasador: Puna saradnja sa Srbijom

Dačić, koji je primio u kurtoaznu posetu ambasadora Kine povodom stupanja na novu dužnost, istakao je da su srpsko-kineski odnosi tradicionalno prijateljski i da ih obeležava međusobno poverenje i uvažavanje, te podrška u najvažnijim pitanjima od interesa za dve zemlje i dva naroda, navedeno je u saopštenju MSP.

Ti odnosi se, kako je ocenjeno u razgovoru, neprestano unapređuju na temelju uspostavljenog strateškog partnerstva i od ključnog je značaja nastaviti dalje jačanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << političkog dijaloga i razmene poseta na najvišem nivou.

Ministar Dačić je zahvalio na značajnoj pomoći Vlade i građana Kine namenjene ublažavanju posledica katastrofalnih poplava u Srbiji.

Šef srpske diplomatije istakao je da Srbija daje punu podršku saradnji u okviru mehanizma Kina - zemlje centralne i istočne Evrope (CIEZ).

On je posebno ukazao na značaj zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata koji imaju i regionalni značaj, kao što su izgradnja autoputa Obrenovac-Ljig i modernizacija pruge Beograd - Budimpešta.

Ambasador Li je naglasio da Peking pridaje veliku pažnju jačanju saradnje sa Srbijom u svim oblastima i poručio da će tokom svog mandata nastojati da pruži pun doprinos unapređenju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti privrede, uključujući i kroz mehanizam saradnje Kine i 16 zemalja CIEZ.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

''Odnosi Kine i Srbije na najvišem nivou''

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2014

Odnosi Kine i Srbije trenutno su na najvišem nivou u proteklih nekoliko decenija i kontinuirano se unapređuju na osnovama strateškog partnerstva, saglasili su se danas novi kineski ambasador u Srbiji Li Mančang i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. ..Hvala Kini na pomoću: Ivica Dačić.. ..Ambasador...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.