Dačić upozorava: Albanci planiraju zauzimanje srpskih diplomatskih predstavništva zbog Haradinaja, podignut nivo bezbednosti!

Izvor: Večernje novosti, 09.Jan.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić upozorava: Albanci planiraju zauzimanje srpskih diplomatskih predstavništva zbog Haradinaja, podignut nivo bezbednosti!

Ministar Ivica Dačić izjavio je da albanska dijaspori planira zauzimanje nekog od diplomatskih predstavništava Srbije. Dačić je istakao za "Novosti" da je podignut nivo budnosti bezbednosnih struktura BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ima informacije da se u albanskoj dijaspori planira zauzimanjem nekog od diplomatsko-konzularnih predstavništava >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Srbije u SAD ili u Evropi, kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.Dačić je izjavio da su s tim obaveštajnim saznanjima upoznate policije i bezbednosne službe tih zemalja i sva diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova"To pokazuje na šta su sve albanski političari spremni - pa čak i na terorizam", rekao je Dačić.Šef diplomatije je rekao da Srbija upozorava sve zemlje da su odgovorne za bezbednost sprskih diplomatskih predstavništva DKP-ova i da "albanskim političarima skreće pažnju da se ne igraju vatrom"."Srbija neće odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda. I srpski narod, kao i svaki drugi, zaslužuje pravdu", rekao je Dačić.POLICIJA JE OBAVEŠTENA Na pitanje "Novosti online" koji su koraci u sprečavanju ekstremista, Dačić je odgovorio: "Podignut je nivo budnosti i obaveštene su policije svih zemalja".Dačić je rekao da izjava ministra spoljnih poslova Albanije Ditmira Bušatija koji je rekao da posle hapšenja Haradinaja treba revidirati dijalog Beograda i Prištine, pokazuje da je suština albanske politike da su zločini protiv Srba dozvoljeni i da je dijalog samo u cilju daljeg afirmisanja kosovske nezavisnosti.Šef srpske diplomatije je rekao da je to "uvreda za sve žrtve OVK-a, zbog čijih zločina je nedavno osnovan i Specijalni sud"."Srbija jeste za konstruktivni dijalog, ali se ne plaši i ne dozvoljava da je niko uslovljava i ponižava. Uvrede na račun Aleksandra Vučića, zbog stava o Haradinaju, pokazuju koliko Albaniji nije stalo do dobrih odnosa sa Srbijom‎. Ako Vučić, kako kaže Bušati, živi u prošlosti, u kakvom li tamnom vilajetu žive albanski političari u Albaniji i na Kosovu? Zato su rešili da daju nalog albanskoj emigraciji da demonstrira ispred naših i francuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, kao što su danas učinili u Njujorku", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.