Dačić upozorava: Albanci planiraju zauzimanje srpskih diplomatskih predstavništva zbog Haradinaja, podignut nivo bezbednosti!

Beta

09. 01. 2017. u 19:15

Ministar Ivica Dačić izjavio je da albanska dijaspori planira zauzimanje nekog od diplomatskih predstavništava Srbije. Dačić je istakao za "Novosti" da je podignut nivo budnosti bezbednosnih struktura

Дачић упозорава: Албанци планирају заузимање српских дипломатских представништва због Харадинаја, подигнут ниво безбедности!

Ivica Dačić/ Ilustracija

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija ima informacije da se u albanskoj dijaspori planira zauzimanjem nekog od diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u SAD ili u Evropi, kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju.

Dačić je izjavio da su s tim obaveštajnim saznanjima upoznate policije i bezbednosne službe tih zemalja i sva diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova

"To pokazuje na šta su sve albanski političari spremni - pa čak i na terorizam", rekao je Dačić.

Šef diplomatije je rekao da Srbija upozorava sve zemlje da su odgovorne za bezbednost sprskih diplomatskih predstavništva DKP-ova i da "albanskim političarima skreće pažnju da se ne igraju vatrom".

"Srbija neće odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda. I srpski narod, kao i svaki drugi, zaslužuje pravdu", rekao je Dačić.

POLICIJA JE OBAVEŠTENA
Na pitanje "Novosti online" koji su koraci u sprečavanju ekstremista, Dačić je odgovorio: "Podignut je nivo budnosti i obaveštene su policije svih zemalja".
Dačić je rekao da izjava ministra spoljnih poslova Albanije Ditmira Bušatija koji je rekao da posle hapšenja Haradinaja treba revidirati dijalog Beograda i Prištine, pokazuje da je suština albanske politike da su zločini protiv Srba dozvoljeni i da je dijalog samo u cilju daljeg afirmisanja kosovske nezavisnosti.

Šef srpske diplomatije je rekao da je to "uvreda za sve žrtve OVK-a, zbog čijih zločina je nedavno osnovan i Specijalni sud".

"Srbija jeste za konstruktivni dijalog, ali se ne plaši i ne dozvoljava da je niko uslovljava i ponižava. Uvrede na račun Aleksandra Vučića, zbog stava o Haradinaju, pokazuju koliko Albaniji nije stalo do dobrih odnosa sa Srbijom‎. Ako Vučić, kako kaže Bušati, živi u prošlosti, u kakvom li tamnom vilajetu žive albanski političari u Albaniji i na Kosovu? Zato su rešili da daju nalog albanskoj emigraciji da demonstrira ispred naših i francuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, kao što su danas učinili u Njujorku", rekao je Dačić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

мрсимуд

09.01.2017. 19:51

Зашто у почетку нисте тражили модел Радована Караџића који су наметнули "западњаци". Тачија, Харадинаја, Чекуа уклонити са политичке сцене и да се позабаве својим оптужницама. Ако је то тражено од Караџића зашто не и од њих?, него сте сели одмах за сто да преговарате а видим и да потписујете. Не може се један модел примењивати на једне а искључити код других, а да то буде правно (људски) правично по идентичној ствари. Нарочито је то имало сврху после извештаја Дика Мартија о трговини органима.

Mila

11.01.2017. 09:43

@мрсимуд - ...upravo tako...zabraniti političko delovanje bivšim vođama terorističke OVK...i na američkoj listi OVK je dugo bila na spisku terorističkih organizacija...ali Tadić je sve prihvatao,klanjao se,molio za oproštaj...posipao se pepelom u ime Srba...raspolućena ličnost...što nije molio za oproštaj i u ime onog procenta hrvatske krvi koja teče njegovim venama?...crnogorske(kad su već nacija)?...ni sada nije kasno...ali kada vam "lestvicu" spuste u podrum,problem je izači iz njega...

Juznoprugas

10.01.2017. 00:21

Sta radi BIA po ovom pitanju? Njihov posao ocigledno nije da stite ustavni poredak i bezbednost Srpskih gradjana i imovine po Srbiji i svetu?Funcioneri im samo paradiraju i tuku se za funkcije i lazu narod da kao rade nesto za Srbiju?Dok siptari kolo vode.Ne verujem Jugo-komunistima i Crnogorcima u BIA cak ni kad mi poklon nose!

SMOKI

11.01.2017. 17:48

Pripremiti raketno naoruzanje i primaci se granici sa Kosovom.Bilo kakav udar na Srbiju silom, odmah odgovoriti silom.Sravnati Pristinu pa onda redom.Granice se brane bez kompromisa i tu nema mesta pregovorima.Vise nama svrhe pokusavati ista resiti pregovorima.Glavni krivac za ove sukobe pored EU i SAD je Albanija.