Dačić čestitao građanima Srbije 1. maj

Izvor: Blic, 01.Maj.2016, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić čestitao građanima Srbije 1. maj

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Prvi maj - Me]unarodni praznik rada, građanima Republike Srbije.

- Svim građanima Republike Srbije čestitam 1. maj - Međunarodni praznik rada, i želim da u dobrom zdravlju i raspoloženju provedu predstojeće prvomajske praznike. Zajedno moramo da gradimo društvo jednakih šansi i socijalne pravde. I danas, kada je u Srbiji teško, kada je ona siromašna, naš osnovni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posao jeste da se borimo za zemlju u kojoj je pravda moguća. A to može samo bogata i jaka zemlja. Zemlja izgrađena i zaposlena, stabilna i sigurna, jer nema pravde u siromašnim društvima - poručio je Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije.

Danas, 130 godina od Čikaga, kada je više desetina hiljada radnika izašlo na ulice zahtevajući bolje uslove rada i osmočasovno radno vreme, moramo da nastavimo da se bavimo jačanjem Srbije i našeg društva, jer samo ekonomski jako i razvijeno društvo može da pruži pravdu, - navodi se u saopštenju ministra spoljnih poslova.

Međunarodni praznik rada danas se obeležava širom sveta

Danas, Uskrs, praznik pobede života nad smrću, i Prvi maj, praznik radničke borbe i jednakosti, slavimo u istom danu. Oba praznika su simbol borbe za pravedniji, slobodniji i humaniji svet. Želim svim građanima naše zemlje da oba praznika proslave u miru i sreći sa svojim bližnjima, poručio je Dačića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Prvi maj

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.