Vulin: Džava da brine o ljudima koji žive od svog rada

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Maj.2016, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Džava da brine o ljudima koji žive od svog rada

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin čestitao je danas svim građanima Srbije Međunarodni praznik rada, 1. maj, i poručio da država Srbija ne služi ničemu drugom, nego da vodi računa o svoji građanima, na prvom mestu o ljudima koji žive od svog rada.

"Međunarodni praznik rada je prilika da se zamislimo i vidimo dokle smo stigli sa borbom za radnička prava. Da li smo nešto uspeli da unapredimo, da li smo u ovim teškim vremenima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uspeli da sačuvamo postignuti nivo radničkih prava", rekao je Vulin Tanjugu.

Napominjući da se nezaposlenost smanjuje, ali nikad dovoljno, Vulin je istakao da je na nama da se za to svi zajedno borimo.

"Za praznik rada tereba da razumemo da nismo u rovovima, da su sindikati, posldavci, država na istoj strani - na strani čoveka koji živi od svog rada i samo tako će Srbija biti bolje i pravdenije mesto za život", istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, nakon 12 godna pljačkaške privatizacije Srbija ne može odamh da bude bogatije mesto, ali može da bude pravednije i bolje, i već jeste.

"Iskreno sam ponosan na istoriju radničkog pokreta u našoj zemlji kao što sam ponosan na ljude koji žive od svog rada.Oni svakog dana pokazuju da je suština ljudskog postojanja rad i borba za bolju budućnost naše dece", naglaso je Vulin.

On je izrazio nadu da ćemo sledeći Prvi maj dočekati u još boljim uslovima, većim prilikama i mogućnostima za rad i zapošljavanje.

"Nadam se da ćemo imati priliku da iza sebe ostavimo zemlju na koju će naša deca biti ponosna. Rodili smo ih zaslužuju da im ostavimo zemlju u kojoj vredi živeti", istakao je ministar.

Vulin: Nezaposlenost največi problem

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je nezaposlenost danas najveći problem i to što tržište rada nije balansirano.

Vulin je rekao da su tri glavna cilja ministarstva koje vodi - smanjenje nezaposlenosti, ukidanje rada na crno i povećjanje bezbednosti i zaštite na radu.

On je rekao da je u prva tri meseca ove godine oko 4.000 ljudi prevedeno iz crne zone u legalan sistem rada, a da je prošle godine to bilo više od 12.000 ljudi.

"Očekujem da ćemo ove godine imati još boilje rezultate, iako je prošla godina bila najbolja godina od kada inspekcija rada postoji i i od kada se bori protiv rada na crno", rekao je Vulin Tanjugu.

U borbi protiv rada na crno, kako kaže, mnogo je pomogao Zakon o radu jer su po prvi put pojačana ovlašćenja inspekcije rada, tako da je povećana njena efikasnost.

"Inspekcija rada mogla je da bude mnogo efikasnija nego što je do sada bila, to je jedan od pozitivnih efekata Zakona o radu", zaključio je Vulin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vulin: Srbija na 49. mestu po finansijskoj stabilnosti

Izvor: Blic, 01.Maj.2016

Korisnike Gerontološkog centra Bežanijska kosa danas su posetila deca bez roditeljskog staranja iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine iz Zvečanske, a njihovom druženju prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin...Vulin kaže da su nam...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.