Izvor: Blic, 16.Avg.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sablja, knjiga i nešto potpuno NEOČEKIVANO: Šta je Vučić poklonio švedskom kolegi

Stefan Leven, švedski premijer, od svog srpskog kolege dobio je na poklon sablju, kao i knjigu o Srbiji i nešto potpuno neočekivano - drvenu dasku i oklagiju.

Sablja je Vučićev lični poklon premijeru Švedske, a oklagija i daska su proizvodi domaće kompanije koje ta firma izrađuje za švedsku robnu kuću "Ikea".

Ručak koji je bio upriličen za gosta iz Švedske bio je organizovan u restoranu "Salon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1905", u zgradi "Geozavoda", gde je premijer pokazao švedskom kolegi i projekat "Beograd na vodi".

Švedski premijer doputovao je sinoć u Beograd u dvodnevnu zvaničnu posetu tokom koje se sastao sa premijorom Srbije, a po podne će imati susret i sa predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Pročitajte još

Leven sinoć, a ni danas na zajedničkoj pres konferenciji sa srpskim kolegom, nije krio oduševljenje gostoprimstvom i Beogradom uopšte.

Njega je sinoć na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao Vučić uz tradicionano srpsko posluženje - pogaču i so. Leven i Vučić su potom prošetali Kalemegdanom i Knez Mihailovom ulicom, što se posebno dopalo gostu iz Švedske, kako je to danas i povrdio na zajedničkoj pres konferenciji sa premijerom Vučićem u Palati Srbija.

Odgovarajući na pitanje novinara šta mu se sinoć najviše dopalo u šetnji Beogradom i da li bi preporučio svojim sunarodnicima da posete Srbiju, Leven je rekao da bi definitivno preporučio dolazak i istakao da je to bila najbolja dobrodošlica koju je imao.

- I kultura i istorija... sve mi se dopalo. Videli smo i ples, bili smo i u klubu... Pili smo, ali malo, probali smo dobar konjak i vino... - rekao je Leven danas.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.