SUTRA POČINJE SUĐENJE PRVOSLAVU DAVINIĆU

Izvor: Kurir, 29.Sep.2010, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUTRA POČINJE SUĐENJE PRVOSLAVU DAVINIĆU

BEOGRAD - Suđenje bivšem ministru odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Davinića zbog zloupotrebe službenog položaja u aferi poznatoj kao "Satelit", počinje sutra pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

BEOGRAD  - Suđenje bivšem ministru odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Davinića zbog zloupotrebe službenog položaja u aferi poznatoj kao "Satelit", počinje sutra pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Davinić se po optužnici tereti da je 2005. u Parizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kao ministar odbrane državne zajednice Srbija i Crna Gora zloupotrebio službeni položaj i sa izraelskom kompanijom "Imidžset" zaključio ugovor o pravu korišćenja satelita ukupne vrednosti od oko 45 miliona evra i oštetio Srbiju u tom iznosu.

Prema optužnici Davinić je protivno uredbi Ministarstva odbrane i bez saglasnost Uprave za budžet i finansije, pravne uprave i Direkcije za imovinske pravne poslove tog ministarstva zaključio sporni ugovor sa izraelskom firmom.

Međunarodna arbitraža je u međuvremenu utvrdila da Srbija treba da plati 36 miliona evra, u skladu sa odredbama tog dokumenta. Za to krivično delo zaprećena je kazna do pet godina zatvora.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema dileme o članstvu CG u NATO

Izvor: S media, 29.Sep.2010

Crnogorski ministar odbrane Boro Vučinić izjavio je danas da "nema dileme" o tome da li Crna Gora treba da bude članica NATO-a..."Nema dileme da li Crna Gora treba da bude u NATO-u ili da ostane neutralna. Jasno je da je izvan članstva u Alijansi teško osigurati bezbednost", rekao je Vučinić na...

Nastavak na S media...

Danas počinje suđenje Prvoslavu Daviniću

Izvor: Glas javnosti, 30.Sep.2010, 07:02

BEOGRAD - Suđenje bivšem ministru odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Davinića zbog zloupotrebe službenog položaja u aferi poznatoj kao "Satelit", počinje sutra pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu...Davinić se po optužnici tereti da je 2005. u Parizu kao ministar odbrane državne zajednice...

Nastavak na Glas javnosti...

Daviniću odloženo suđenje

Izvor: B92, 30.Sep.2010

Beograd -- U Prvom osnovnom sudu otkazano je na neodređeno za danas zakazano suđenje bivšem ministru odbrane Prvoslavu Daviniću zbog ugovora o zakupu špijunskog satelita...Davinić se tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje mu preti do pet godina zatvora...Davinić i njegovi...

Nastavak na B92...

Danas počinje suđenje Daviniću za aferu "satelit"

Izvor: Blic, 30.Sep.2010

Suđenje bivšem ministru odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Daviniću, zbog optužbe da je sklapanjem ugovora o zakupu špijunskog satelita sa izraelskom kompanijom "Imidžset ineternešenel" oštetio državu, trebalo bi da počne danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu...Davinić se tereti za krivično...

Nastavak na Blic...

Počinje suđenje Daviniću

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2010

Suđenje bivšem ministru odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Davinića zbog zloupotrebe službenog položaja u aferi poznatoj kao "Satelit", počinje danas pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Nastavak na Radio 021...

Afera "Satelit" na sudu. Na optuženičkoj klupi bivši ministar Prvsolav Davinić.

Izvor: TV Avala, 30.Sep.2010

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje bivšem ministru odbrane Prvoslavu Daviniću optuženom da je oštetio državu i izraelskoj firmi Imidžset pribavio korist sklapanjem ugovora o iznajmljivanju špijunskog sateilita.

Nastavak na TV Avala...

Daviniću odloženo suđenje

Izvor: Blic, 30.Sep.2010

Suđenje bivšem ministru odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslavu Daviniću, zbog optužbe da je sklapanjem ugovora o zakupu špijunskog satelita sa izraelskom kompanijom "Imidžset ineternešenel" oštetio državu, otkazano je. ..Davinić i njegovi branioci zaražili su odlaganje glavnog pretresa da bi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.