Preminula glumica  Anita Ekberg

Izvor: Blic, 11.Jan.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula glumica Anita Ekberg

Švedska glumica Anita Ekberg, koja se proslavila u legendarnom filmu Federika Felinija "Sladak život", umrla je danas u 84. godini, javili su italijanski mediji.

Glumica, koja je godinama živela u Italiji, umrla je u bolnici u mestu Roka di Papa, u okolini Rima.

Scena Ekbergove u fontani Trevi iz filma "Sladak zzivot" iz 1960. godine je među najpoznatijim scenama u istoriji filma.

Anita Ekberg je 1950. osvojila titulu mis Švedske, a posle učešća na takmičenju za mis sveta prvu ulogu u Holivudu joj je obezbedio Džon Vejn.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla glumica Anita Ekberg

Izvor: Beta, 11.Jan.2015

RIM, 11. januara 2015. (Beta-AFP) - Švedska glumica Anita Ekberg, koja se proslavila u legendarnom filmu Federika Felinija (Federico Fellini) "Sladak život", umrla je danas u 84. godini, javili su italijanski mediji...Glumica, koja je godinama živela u Italiji, umrla je u bolnici u mestu Roka di Papa,...

Nastavak na Beta...

Umrla glumica Anita Ekberg

Izvor: Mondo, 11.Jan.2015

Švedska glumica koja se proslavila u legendarnom filmu Federika Felinija "Sladak život", umrla je danas u 84. godini...Foto: YouTube screenshot..Glumica, koja je godinama živela u Italiji, umrla je u bolnici u mestu Roka di Papa, u okolini Rima...Scena Ekbergove u fontani Trevi iz filma "Sladak život"...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.