Umrla glumica Anita Ekberg

Izvor: Beta, 11.Jan.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla glumica Anita Ekberg

RIM, 11. januara 2015. (Beta-AFP) - Švedska glumica Anita Ekberg, koja se proslavila u legendarnom filmu Federika Felinija (Federico Fellini) "Sladak život", umrla je danas u 84. godini, javili su italijanski mediji.

Glumica, koja je godinama živela u Italiji, umrla je u bolnici u mestu Roka di Papa, u okolini Rima.

Scena Ekbergove u fontani Trevi iz filma "Sladak život" iz 1960. godine je medju najpoznatijim scenama u istoriji filma.

Anita Ekberg je 1950. osvojila titulu mis Švedske, a posle učešća na takmičenju za mis sveta prvu ulogu u Holivudu joj je obezbedio Džon Vejn (John Wayne).

Foto: Wikipedia

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Preminula Anita Ekberg

Izvor: SEEcult.org, 11.Jan.2015

Švedska glumica Anita Ekberg, zvezda kultnog filma “Sladak život” Federika Felinija (1960) i holivudska seks bomba 50-ih i 60-ih, preminula je 10. januara u Rimu u 84. godini...Anita Ekberg je preminula u bolnici, u kojoj je bila od božićnih praznika, izjavila je njen advokat Patricija Ubaldi. Dodala...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.