Počinje prvi RAF Challenge

Izvor: B92, 06.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prvi RAF Challenge

Računarski fakultet Univerziteta Union u maju 2009. godine po prvi put organizuje takmičenje RAF Challenge 2009.

Izvor: PC Press




Poput takmičenja Programer Junior koje za đake osnovnih škola organizuje Računarska gimnazija, čiji je osnivač takođe firma CET, odlučeno je da se slično takmičenje organizuje i za učenike srednjih škola širom Srbije.

RAF Challenge 2009 je informatičko takmičenje sa zadatim temema a od srednjoškolaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se očekuje da naprave program, aplikaciju ili prezentaciju. Cilj je da se deca na što bolji način motivišu da analiziraju i prezentuju informacije korišćenjem raznih programskih jezika. Prijava radova za prvi RAF Challenge traje do 15. aprila 2009. godine.

Od učesnike sa očekuje da izaberu jednu od ponuđenih tema: Univerzijada, Nikola Tesla, Istorija računarstva, Savremene bežične komunikacije i Ekskurzija za pamćenje i naprave prezentaciju ili aplikaciju. Radovi se mogu dostaviti u obliku programa koji se izvršava na računaru ili kao fajl napravljen u nekoj od aplikacija kao što su PowerPoint, Flash, Photoshop i drugi.

Finaliste će odabrati komisija koja, a oni će svoje radove predstaviti 16. maja. Tada će biti izabrana 3 najbolja rada i uručene vredne nagrade: laptop, mobilne telefone, stručnu literaturu, kurseve" Na izbor najboljih radova uticaće i glasovi publike koja će u periodu od 15. aprila do 1. maja imati priliku da glasa za svoje favorite. Detaljnije informacije o uslovima učešća i načinu prijavljivanja, potražite na sajtu Računarskog fakulteta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RAF Challange 2009

Izvor: ITsvet.com, 06.Feb.2009

Računarski fakultet, Univerzitet Union, u maju 2009. godine po prvi put organizuje takmičenje RAF Challange. Shodno takmičenju Programer Junior, koji, za đake osnovnih škola organizuje Računarska gimnazija u Beogradu, čiji je onivač CET (Computer Equipment and Trade), od ove godine ovakav vid...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.