Tehnopolis

Petak, 06.02.2009.

21:09

Počinje prvi RAF Challenge

Računarski fakultet Univerziteta Union u maju 2009. godine po prvi put organizuje takmičenje RAF Challenge 2009.

Izvor: PC Press

Izvor: B92

Default images

Poput takmičenja Programer Junior koje za đake osnovnih škola organizuje Računarska gimnazija, čiji je osnivač takođe firma CET, odlučeno je da se slično takmičenje organizuje i za učenike srednjih škola širom Srbije.

RAF Challenge 2009 je informatičko takmičenje sa zadatim temema a od srednjoškolaca se očekuje da naprave program, aplikaciju ili prezentaciju. Cilj je da se deca na što bolji način motivišu da analiziraju i prezentuju informacije korišćenjem raznih programskih jezika. Prijava radova za prvi RAF Challenge traje do 15. aprila 2009. godine.

Od učesnike sa očekuje da izaberu jednu od ponuđenih tema: Univerzijada, Nikola Tesla, Istorija računarstva, Savremene bežične komunikacije i Ekskurzija za pamćenje i naprave prezentaciju ili aplikaciju. Radovi se mogu dostaviti u obliku programa koji se izvršava na računaru ili kao fajl napravljen u nekoj od aplikacija kao što su PowerPoint, Flash, Photoshop i drugi.

Finaliste će odabrati komisija koja, a oni će svoje radove predstaviti 16. maja. Tada će biti izabrana 3 najbolja rada i uručene vredne nagrade: laptop, mobilne telefone, stručnu literaturu, kurseve… Na izbor najboljih radova uticaće i glasovi publike koja će u periodu od 15. aprila do 1. maja imati priliku da glasa za svoje favorite. Detaljnije informacije o uslovima učešća i načinu prijavljivanja, potražite na sajtu Računarskog fakulteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: