Norveški princ Hokon danas gostuje u Beogradu

Izvor: Blic, 06.Nov.2014, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveški princ Hokon danas gostuje u Beogradu

Norveški prestolonaslednik princ Hokon posetiće danas Beograd, gde će otvoriti obnovljenu katoličku crkvu u Zemunu i renoviranu "Kuću ljudskih prava".

Predviđeno je da norveškog prestolonaslednika, koji će prvi put boraviti u Srbiji, dočekaju ministri pravde Nikola Selaković i kulture Ivan Tasovac, kao i srpska kraljevska porodica, brojni gosti, ambasadori i crkveni zvaničnici, saopšteno je iz Ambasade Norveške.

Rimokatolička crkva Svetog Roka u Zemunu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je podignuta 1836. godine na temeljima kapele, tokom devedesetih godina 20. veka našla se na meti raznih ekstremističkih grupa, što je dovelo do njenog zatvaranja od 1991-2006. godine.

Ambasada Norveške odlučila je da pomogne u renoviranju ove crkve da bi zajedno sa pravoslavnom crkvom ponovo služila kao primjer verskog suživota i tolerancije.

"Kuća ljudskih prava i demokratije" mreža je organizacija civilnog društva koje su se okupile da kroz međusobnu saradnju i zajedničke aktivnosti utiču na stanje u oblasti ljudskih prava i doprinesu demokratizaciji društva.

Norveški princ Hokon Magnus (41) rođen u Oslu i mlađi je sin kralja Haralda Petog od Norveške i kraljice Sonje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena Kuća ljudskih prava

Izvor: B92, 06.Nov.2014

Norveški princ Hokon Magnus otvorio je danas renovirani prostor Kuće ljudskih prava i demokratije u Beogradu...Kuća u ulici Kneza Miloša postoji od novembra 2011. godine, i okuplja pet organizacija civilnog društva: Gradjanske inicijative, Beogradski centar za ljudska prava, Komitet pravnika za...

Nastavak na B92...

Norveški princ prošetao Zemunom

Izvor: Mondo, 06.Nov.2014

Prestolonaslednik Norveške Hokon Magnus posetio je danas u Zemunu rimokatoličku crkvu svetog Roka, podignutu je 1836. godine na temeljima prethodne kapele...Foto: Tanjug, Miloš Jelesijević..Graditelj kapele je bio Jozef Felber koji je izgradio i obližnju crkvu Svete Trojice...Posle preuređenja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.