Mladić iz BiH poginuo boreći se na strani islamista u Siriji

Izvor: Blic, 23.Sep.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić iz BiH poginuo boreći se na strani islamista u Siriji

Sejdin Omerdić, mladić iz Zenice poginuo je boreći se na strani terorističke grupacije ISIS, u sukobu sa Kurdima.

Ovu vest danas je objavio radikalni bosanskohercegovački internet portal "Vijesti ummeta", koji otvoreno propagira islamističke ideje.

Tu se navodi da je Omerdić stradao "u borbama vođenim oko grada Ajn Al Arab koji se nalazi u provinciji Alep u severnoj Siriji.

Prema ovom izvoru, mladić iz Zenice pridružio se  Islamskoj državi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre godinu dana, a za to vreme je, učestvujući u brojnim sukobima,, više puta ranjavan.

Tačan broj državljana BiH koji su poginuli boreći se na strani ISIS-a nije poznat, a sigurnosne službe pretpostavljaju kako se u redovima te terorističke grupacije do sada borilo oko 150 mladića iz Bosne i Hercegovine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Siriji poginuo Sejdin Omerdić iz Zenice

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2014

SARAJEVO - Sejdin Omerdić iz Zenice poginuo je u Siriji prije nekoliko dana kao pripadnik "Islamske države Iraka i Šama" /Idiš/, javljaju federalni mediji...Vijest o Omerdićevoj pogibiji objavila je i njegova sestra na svom "Fejsbuk" profilu...Omerdić je poginuo u sukobu sa Kurdima u gradu Ajnul...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.