Microsoft: Nova vizija kućne zabave

Izvor: B92, 05.Jun.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft: Nova vizija kućne zabave

Za početak E3 konferencije Microsoft je otkrio "hrabru novu viziju" zabave kod kuće i u pokretu uz pomoć Xbox SmartGlasss aplikacije, kaže se u zvaničnom saopštenju iz ove kompanije.

Mnogi su očekivali Microsoftovu konferenciju na ovom gejmerskom događaju, a kompanija je odlučila da na njoj predstavi pomenuti projekat Xbox SmartGlass.

Radi se o aplikaciji koja će biti lansirana kasnije ove godine, a za Windows 8, Windows Phone, ali i mobilne uređaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na durgim platformama (Android i iOS), a koja će povezate pomenute uređaje sa konzolom, te korisnicima omogućiti da sa njih kontrolišu sadržaj.

"Xbox ima misiju da zabavu koju volite učini još neverovatnijom. Sa Xbox SmartGlass aplikacijom širimo zabavu na vaš telefon, tablet, PC i TV na potpuno drugačiji način. Ako volite igre, gledanje televizije i filmova, da surfujete webom ili slušate muziku, nikada nije bilo toliko dobro biti na Xboxu", rekao je Don Metrik, predsednik Interactive Enterainment Business odeljenja kompanije Microsoft.

Pored toga, najavljeno je i da će surfovanje internetom biti omogućeno i na konzoli, Internet Explorer na Xboxu, uključujući i opciju upravljanja govorom, a pomenuti su i planovi o cloud muzičkom servisu, Xbox Music.

Nike+ i Kinect

Pored toga, Microsoft je najavio i "novu eru kućnog fitnessa", koju planira da dovede svojim projektom "Nike+ Kinect Training”.

Namenjen onima koji poseduju Kinect, ali i odgovorajuću Nike opremu, program će kreirati lični plan treninga za korisnike, a namenjen je, kažu iz ove kompanije, kako profesionalnim sportistima, tako i potpunim početnicima.

Biće dostupan tokom praznične sezone, to jest krajem ove godine.

Iz Microsofta je najavljeno i da će Xbox 360 ove godine biti platforma na koju stižu neki od najočekivanijih naslova -"Halo 4,” "Gears of War: Judgment,” "Forza Horizon,” "Madden NFL 2013,” "Resident Evil® 6,” "Dance Central 3,” "Ascend: New Gods” i "Call of Duty: Black Ops II".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalni Microsoft Office 365

Izvor: ITsvet.com, 05.Jun.2012

Kao što je to bilo najavljeno u toku marta ove godine, kompanija Microsoft planira da u narednom periodu predstavi javnu cloud Office 365 ponudu koja će biti namenjena organima američke državne agencije. U zvaničnom saopštenju kompanije navodi se da je Office 365 for Government novi servis koji...

Nastavak na ITsvet.com...

Microsoft: Nova vizija kućne zabave

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2012, 09:27

Za početak E3 konferencije Microsoft je otkrio "hrabru novu viziju" zabave kod kuće i u pokretu uz pomoć Xbox SmartGlasss aplikacije, kaže se u zvaničnom saopštenju iz ove kompanije...Mnogi su očekivali Microsoftovu konferenciju na ovom gejmerskom događaju, a kompanija je odlučila da na njoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.