Bombardovano uporište Islamske države u Siriji, stradalo 23 civila

Izvor: Blic, 25.Nov.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombardovano uporište Islamske države u Siriji, stradalo 23 civila

Najmanje 23 civila ubijeno je danas u Siriji u vazdušnim napadima vojske Bašara al Asada na grad Raka na istoku zemlje, uporištu ekstremističke grupe Islamska država, saopštila je nevladina organizacija Opservatorija za zaštitu ljudskih prava.

"Najmanje 23 civila, među kojima troje dece, ubijeno je u vazdušnim napadima na industrijsku zonu u Raki. Desetine je ranjeno", navela je sirijska organizacija.

Raka je uporište džihadističke Islamske države, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je od proleća prošle godine zauzela nekoliko područja u Siriji i Iraku.

Sirijska vojska je u poslednjih nekoliko meseci u više navrata napala Raku, ali prema izjavama aktivista, većina žrtava su civili.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sirija: Napadi na ID, 63 poginula

Izvor: B92, 25.Nov.2014

Najmanje 63 civila poginulo je u vazdušnim napadima sirijskih snaga na Raku, uporište ekstremističke ID, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava...U bombardovanju je na desetine ljudi povređeno, a strahuje se da će broj žrtava rasti, navedeno je u saopštenju...Direktor te grupe,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.