Babić: Vojna parada ponos Srbije, imamo šta da pokažemo

Izvor: Blic, 12.Okt.2014, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Vojna parada ponos Srbije, imamo šta da pokažemo

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio je danas da je Vojna parada, koja će biti održana 16. oktobra u Beogradu u prisustvu predsednika Rusije Vladimira Putina, ponos Srbije, jer imamo šta da pokažemo i pozvao sve građane da prisustvuju prvoj takvoj paradi posle 29 godina.

- Parada je ponos Srbije zato što građani Srbije imaju najveće poverenje u vojsku i mi imamo čime da se ponosimo - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Babić.

On je na TV Pink kazao da će učestvovati 3.000 vojnika na paradi, više od 300 vozila, 32 tenka, 45 aviona, više od 30 čamaca.

- Deo parade će biti uspesi naše namenske industrije odnosno sve ono što smo u protekle dve godine razvijali - (oklopna vozila) Lazar 1, Lazar 2, Nora... što je sve naš ponos - istakao je Babić.

On očekuje prisustvo svih ambasadora i vojnih atašea ističući da je “naravno najveći uspeh prisustvo Putina, čoveka koji je prijatelj Srbiji, što je pokazao mnogo puta do sada”.

- Pozivam građane da 16. oktobra budu deo parade i deo ponosa Srbije - poručio je Babić.

Na pitanje da li poseta 15. oktobra najmlađeg američkog senatora Krisa Marfia, predsedavajućeg Potkomiteta Senata za evropske poslove, ima veze sa posetom Putina narednog dana, Babić je kazao da je to uzvratna poseta Marfija i da nema veze sa posetom ruskog predsednika.

Babić kaže da je delegacije srpskog parlamenta imala pre tri sedmice sastanak sa Kongresom SAD i da je Marfi veoma i da će u narednim godinama voditi SAD.

- Marfi je postavio pitanje - šta SAD mogu da urade za Srbiju i to je razgovor prijatelja - naglasio je šef poslaničke grupe SNS dodajući da će Marfi imati sastanke sa prestavnicima vlade i Skupštine Srbije tokom posete našoj zemlji.

Prema rečima Babića, treba da pravimo prijatelje na svim stranama sveta, sa jasnim evropskim putem, ali i neuvođenjem sankcije Ruskoj Federaciji, što je u skladu sa politikom države.

On je naveo da je 36 kompanija iz SAD pokazalo zainteresovanost za 502 preduzeća u procesu privatizacije, 25 iz Velike Britanije i više od 70 iz Nemačike.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Vojna parada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država ima razloga da se ponosi Vojskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2014

Pripadnici Vojske Srbije održali su danas prvu probu parade koju će povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu održati 16. oktobra u glavnom gradu...Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da je zadovoljan kako je proba protekla i da država ima razloga da se ponosi Vojskom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.