Na Kosovu uhapšeni Srbi Azema Sulje?

Izvor: Mondo, 01.Jul.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu uhapšeni Srbi Azema Sulje?

Bivši službenici kosovske opštine Gračanica Nada Brkljač i Vojkan Marinković privedeni su jutros zbog sumnje da su počinili malverzacije sa zemljištem i spregu sa ujakom Hašima Tačija - Azemolm Suljom.

Foto: Getty images/Thinkstock

Oni su privedeni zbog sumenje u zloupotrebu službenog položaja, učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi, falsifikovanje službene dokumentacije i uzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mita, rečeno je Srni u policijskoj stanici u Gračanici.

Optužbe za falsifikate

Azem Sulja sa grupom od pedesetak članova optužen je da je oštetio budžet samoproglašenog Kosova u iznosu od skoro 50 miliona evra tako što je falsifikovanjem dokumentacije došao u posed više desetina hektara privatne, društvene i državne imovine u vlasništvu Srba i bivših društvenih preduzeća.

Njih dvoje uhapsila je specijalna jedinica Kosovske policijske službe, u čijoj je nadležnosti suzbijanje organizovanog kriminala.

U policiji kažu da pripadnici stanice kosovske policije u Gračanici nisu učestvovali u ovoj akciji i da više informacija o jutrošnjem hapšenju ne mogu saopštiti sve dok ne dobiju zvaničnu informaciju iz komande KPS-a.

Prema policijskim informacijama, Brkljačeva i Marinković su umešani u "zloupotrebu i neosnovano pretvaranje, privatnog, državnog i društvenog zemljišta u rejonu Čaglavice i Preoca u privatne posjede".

Ovo dvoje Srba dovodi se u vezu sa grupom za organizovani kriminal koju predvodi Azem Sulja, ujak aktuelnog predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

HAPŠENJE NA KOSOVU Srbi privedeni zbog organizovanog kriminala, falsifikovnja dokumentacije, mita...

Izvor: Blic, 01.Jul.2016

Bivši službenici kosovske opštine Gračanica Nada Brkljač i Vojkan Marinković privedeni su jutros zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja, učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi, falsifikovanje službene dokumentacije i uzimanje mita, rečeno je Srni u policijskoj stanici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.