„Eurofoil“ otvara 25. maja u Boru fabriku za reciklažu PET ambalažnog otpada

Izvor: MC Bor, 24.Maj.2012, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Eurofoil“ otvara 25. maja u Boru fabriku za reciklažu PET ambalažnog otpada

Bor, 24. maj
Izvor: Ekapija
Centralna akcija "Oplaneti se. Recikliraj" u Boru

Fabrika za reciklažu PET ambalažnog otpada 'Eurofoil' biće sutra (25. maj 2012. godine) svečano otvorena u Boru. U pitanju je zajednička investicija 'Eurofoila' i hrvatske kompanije 'Drave International', kao i kompanije JJS iz SAD.
Ostvarivanjem saradnje i zajedničkim otvaranjem fabrike za reciklažu PET ambalažnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << otpada u Boru, 'Drave International' i 'Eurofoil' postaju lider u reciklaži PET-a u regionu. Zajednička investicija u ovaj pogon iznosi oko 4 mil EUR, a fabrika ce omogućiti dodatnih 30 radnih mesta.
Fabriku za reciklažu svečano će pustiti u rad ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i ambasadorka SAD Meri Vorlik (Mary Warlick).
Pored ministra Olivera Dulića i ambasadorke SAD Meri Vorlik, prisutnima na otvaranju obratiće se i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, vlasnici 'Eurofoila' Miloica Obradović i Zvonko Bede, ambasador Hrvatske Željko Kuprešak i gradonačelnik Bora Nebojša Videnović.
Fabrika poliester folija Bor osnovana je 1978. godine u sklopu sistema RTB Bor. Privatizovana je 2006. godine, kada menja ime u 'Eurofoil', a u njenu modernizaciju i povratak na tržište uloženo je 2,7 mil EUR. Fabrika danas radi punim proizvodnim kapacitetima, i proizvodi PET folije različitih debljina, koje se koriste u konditorskoj, kablovskoj, farmaceutskoj i štamparskoj industriji. Proizvodi 'Eurofoila' plasiraju se na tržište Srbije, Slovenije, Poljske, Albanije, Hrvatske i Makedonije.

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ćirić na otvaranju fabrike za reciklažu “Eurofoil”

Izvor: Capital.ba, 25.Maj.2012, 11:13

BEOGRAD, Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić prisustvovaće svečanom otvaranju proizvodnog pogona fabrike za reciklažu PET ambalažnog otpada 'Eurofoil' u Boru. Fabrika 'Eurofoil' se bavi preradom PET ambalažnog ..

Nastavak na Capital.ba...

Bor: Otvorena fabrika za reciklažu PET ambalaža

Izvor: B&F Online, 25.Maj.2012

U Boru je otvorena fabrika za reciklažu PET ambalažnog otpada Eurofoil. To je zajednička investicija Eurofoila i hrvatske kompanije Drave International kao i kompanije JJS iz SAD. Fabriku za reciklažu svečano su pustili u rad ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.