U Grčkoj sedam puta više migranata nego lane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2015, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj sedam puta više migranata nego lane

Grčka obalska straža je danas saopštila da je prošlog meseca gotovo 12.000 migranata uhapšeno prilikom nelegalnog ulaska u tu zemlju, što je gotovo sedam puta više u odnosu na isti mesec lani.

Prema zvaničnim podacima grčkog Ministarstva unutrašnjih poslova, u aprilu je uhapšeno 11.873, a u martu 6.583 ilegalnih migranata, skoro svi na ostrvima koja gledaju ka turskoj obali, prenela je agencija AP.

Komesar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropske unije za migracije Dimitris Avramopulos je danas tokom posete Atini izjavio da će podržati plan EU za raspoređivanje izbeglica, koji bi trebalo da pomogne Grčkoj i Italiji, na čije obale pristiže najviše ilegalnih migranata.

Grčka vlada je pozdravila taj plan, ali traži više novčanih sredstava kako bi mogla da zbrine veliki broj izbeglica iz ratom razorene Sirije.

Prema procenama vlade u Atini, u Grčku je od početka godine ilegalno ušlo oko 37.500 migranata i tražilaca azila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.