SUZAVAC NA LEZBOSU: Avganistanci se sukobili sa grčkom policijom

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUZAVAC NA LEZBOSU: Avganistanci se sukobili sa grčkom policijom

Izbeglice su bacale kamenice i uzvikivale: "Atina, Atina!", pokušavajući da se ukrcaju na trajekt

ATINA  - Grupa od oko 1.000 neregistrovanih izbeglica, većinom iz Avganistana, sukobila se danas s policijom i pripadnicima grčke obalske straže, pokušavajući da uđe na trajekt na ostrvu Lezbos, objavili su grčki mediji.

Prema agenciji Rojters, s policijom se sukobilo oko 200 izbeglica. Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je suzavcem rasterala izbeglice, koje su prethodno bacale kamenice i uzvikivale: "Atina, Atina!", pokušavajući da se ukrcaju na trajekt "Blu star 1".

Λέσβος ............ pic.twitter.com/qCtWoEvkIq

Lezbos je jedno od grčkih ostrva na koja stužu hiljade izbeglica i migranata, prelazeći iz Turske u prenatrpanim čamcima, u nadi da će stići do zapadne Evrope.

Image from Greek news site Triklopodia shows police using tear gas to disperse migrants on Greek island Lesbos pic.twitter.com/r774lDVkcJ

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.