STOP PLJACKI GRCKE Oko 20.000 demonstranata na ulicama Atine i Soluna

Izvor: medio.rs, 30.Jun.2015, 02:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOP PLJACKI GRCKE Oko 20.000 demonstranata na ulicama Atine i Soluna

- Naši životi ne pripadaju kreditorima! - pisalo je na transparentima koje su nosili demonstranti

Najmanje 20.000 ljudi izašlo je danas na ulice Atine i Soluna da bi pokazalo protivljenje poslednjoj ponudi o paketu pomoći i optužilo međunarodne kreditore da ucenjuju Grčku.

- Naši životi ne pripadaju kreditorima! - pisalo je na transparentima koje su nosili demonstranti, većinom podržavajući premijera Aleksisa Ciprasa.

Foto: AP/Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs <<

MERKELOVA BESNA NA GRČKU: Ako propadne evro, propala je i EVROPA!

Demonstranti su poručili i da će poslušati Ciprasov poziv da na referendumu u nedelju glasaju protiv poslednjeg dogovora s kreditorima, uprkos riziku da bi to izvelo zemlju iz evrozone, prenele su agencije.

Foto: AP/Tanjug

Cipras, koji je pozvao Grke da glasaju protiv predloga kreditora, ranije je poručio da to ne mora obavezno da znači napuštanje evra.

Foto: AP/Tanjug

Ekonomisti, kao i evropski partneri Grčke, međutim, kažu da premijer potcenjuje tu opasnost.

Foto: AP/Tanjug

Rojters navodi i da bi većinski “da” na referendumu izazvalo pritisak na Ciprasa da podnese ostavku, otvorilo vrata novim izborima i mogućem povratku pregovorima s kreditorima.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.