Renci: Grčka neće napusti evrozonu

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renci: Grčka neće napusti evrozonu

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da Atina neće napustiti evrozonu, bez obzira na ishod referenduma u Grčkoj ovoga vikenda.

- Što se mene tiče, Grčka neće napustiti evro. Uradiće sve što može da postigne dogovor sa međunarodnim kreditorima - rekao je Renci za italijansku televiziji RAI 1.

Referendum koji treba da se održi u nedelju, 5. jula u Grčkoj podelio je Grke pošto mnogi nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za to da kažu "da" štednji niti "ne" Evropi, kao pomoć da se prezadužena zemlja izvuče iz finansijskog blata.

Grčka vlada radikalne levice veruje da glasanje za "ne" na referendumu odbacuje najnoviji predlog stranih poverilaca što bi ojačalo njihovu poziciju u pregovorima sa trojkom kreditora (Evropskom komisijom , Evropskom centralnom bankom i Međunaronim monetram fondom).

Zvanična Atina je navela je u četvrtak da bi vlada mogla da podnese ostavku ukoliko ne dobije podršku Grka na referendumu, prenosi agencija AFP.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Renci: Grčka neće napusti evrozonu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jul.2015

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da Atina neće napustiti evrozonu, bez obzira na ishod referenduma u Grčkoj ovoga vikenda..."Što se mene tiče, Grčka neće napustiti evro. Uradiće sve što može da postigne dogovor sa međunarodnim kreditorima", rekao je Renci za italijansku televiziji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.