Ozborn: Situacija u Grčkoj mogla bi ubrzano da se pogorša

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2015, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozborn: Situacija u Grčkoj mogla bi ubrzano da se pogorša

Britanski ministar finansija Džordž Ozborn upozorio je danas da bi finansijska situacija u Grčkoj mogla ubrzano da se pogorša nakon što su Grci juče na referendumu odbacili uslove pomoći kreditora, apelujući da Atina i lideri evrozone postignu novi sporazum.

"Moramo da budemo realni, mogućnost sretnog razrješenja ove krize sve je manja", rekao je Ozborn pred parlamentom.

Grčki premijer Aleksis Cipras obećao je njemačkom kancelaru Angeli Merkel da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Grčka donijeti novi prijedlog u vezi sa sporazumom o provođenju reformi u zamjenu za novac na sutrašnjem vanrednom sastanku lidera evrozone.

"Ako ne bude naznaka na sutrašnjem sastanku da su Grčka i evrozona spremni da ponovo sjednu za sto i da se dogovore, možemo da očekujemo ubrzano pogoršanje situacije", rekao je Ozborn.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.