Nova demokratija jača od Sirize

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova demokratija jača od Sirize

04.09.2015. -

Prema anketi koju je sprovela kompanija GPO, grčka partija desnog centra „Nova demokratija“ ima 25,3 odsto glasova ispitanika, dok koaliciju radikalnih levičara Siriza podržava 25 odsto anketiranih. Na trećem mestu je ultradesničarska „Zlatna zora“ sa 5,5 odsto glasova.

Grčka koalicija radikalnih levičara Siriza prvi put nakon dužeg perioda zaostaje u popularnosti za partijom desnog centra „Novom demokratijom“, svedoče podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ankete koja je sprovedena zbog vanrednih izbora zakazanih za 20. septembar.

Nakon pobede Sirize na vanrednim izborima u januaru ove godine „Nova demokratija“ je prešla u opoziciju. Pre nekoliko nedelja ta partija je znatno zaostajala za radikalnim levičarima, ali su potpisivanje novog memoranduma sa kreditorima i objavljivanje vanrednih izbora podrili pozicije Sirize.

Prema anketi koju je sprovela kompanija GPO za televizijski kanal „Mega“, „Nova demokratija“ ima 25,3 odsto podrške ispitanika, a Siriza 25 odsto. Na trećem mestu je „Zlatna zora“ s 5,5 odsto glasova, a slede Pasok (5,3 odsto), Komunistička partija Grčke (pet odsto), partija „Potami“ (4,6 odsto), pokret „Narodno jedinstvo“ koji se odvojio od Sirize (4 odsto), „Savez centrista“ (3,2 odsto) i „Nezavisni Grci“ (3 odsto). Neopredeljenih je 12,8 odsto ispitanika. 
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Siriza pred porazom, prednost za Novu demokratiju

Izvor: B92, 04.Sep.2015

Grčka konzervativna Nova demokratija prešla je u vođstvo ispred vladajuće Sirize, pokazuju ankete uoči prevremenih izbora u Grčkoj zakazanih za 20. septembar...Anketa koju je sprovela agencija "Metron analisis" pokazala je da je Nova demokratija, na čelu sa Vangelisom Meimarakisom, za kratko vreme...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.