Nemački mediji: Šta sada kancelarko, šta sada Evropo?

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački mediji: Šta sada kancelarko, šta sada Evropo?

Poslanik Evropskog parlamenta iz nemačke vladajuće Socijaldemokratske partije Josef Lajnen smatra da bu pored uverljivog reformskog paketa grčke vlade i kreditori morali da provere dužničku sposobnost Grčke i prihvate eventualnu suspenziju dela duga.

On je ocenio referendumsko "ne" grčkog naroda kao proveru zajedništva u evrozoni i naglasio da na vanrednom samitu šefova država ili vlada te zone, najavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za sutra, mora biti pronadjeno dugoročno rešenje za grčku problematiku, prenose danas nemački mediji.

- Da bi se zajedništvo evrozone očuvalo, potrebno je u nevolji praviti i neprijatne komprimise - rekao je Lajnen.

On je upozorio da protivnici evra iz svih zemalja čekaju samo na to da se u evropskom projektu jedinstva stvori pukotina koja se ne može više popraviti i da se demokratsko glasanje jednog naroda kazni isključenjem iz jedne zajednice u Evropi.

- Do toga ne sme doći - upozorio je Lajnen, prenose nemački mediji uz pitanja "ššta sada, kancelarko" i "ššta sada, Evropo" i komentare da li sledi otpis duga ili izlazak Grcke iz evrozone, ukazuju da je grčko "ne" po njih same veoma loš stav, sa tendencijom pada u nevidjeno siromaštvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.