Makabi sve jači, stiže i centar iz Grčke

Izvor: Sportske.net, 25.Avg.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makabi sve jači, stiže i centar iz Grčke

"Ponos Izreal" nije baš imao sezonu za dičenje, te su rešeni da ove opravdaju gore-pomenuti naziv.

Makabi iz Tel Aviva je imao sezonu za zaborav, kako nisu uspeli da se domognu nijednog željenog trofeja.

Sada su izvršene korenite promene, Erez Edelštajn je novi šef struke a igrački kada je potpuno izmenjen.

Stigli su Kvinsi Miler i Majk Cirbes iz Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Zvezde (mada će Miler zbog povrede propustiti veći deo sezone), Soni Vims (Finiks Sans), Di Džej Sili (Gran Kanarija), Endru Gaudlok (Hjuston Rokets) i Vikotr Rad (Nižnji Novgorod), a sada je na putu i centar atinskog AEK-a i bivši košarkaš Olimpijakosa i Panatinaikosa, Lukas Mavrokefalidis.

Visoki Grk je karijeru počeo u redovima PAOK-a, da bi se nakon pet godina u crno-belom dresu preselio u Italiju.

Tamo je igrao za Virtus, a kratko je igrao i na pozajmici u španskoj Valensiji.

Nakon toga se vraća u domovinu i potpisuje za Olimpijakos, u čijim redovma nastupa u naredne četiri godine (jednu sezonu proveo na pozajmici u Marusiju).

Nakon toga, 2011. godine prelazi u Zenit Sankt Petersburg, da bi nakon godinu i po dana u Rusiji zadužio opremu Barselone.

U španskom gigantu se nije zadržao, te je usledio povratak kući, u redove "Zelenih" iz Atine.

Nastupao je dve godine za PAO, a prošlog leta je prešao u AEK.

Još 2002. je draftovan od strane Minesota Timbervulvsa kao 57. pik, ali nikada nije dobio šansu da se dokaže u NBA ligi.

Minule sezone je brijirao u redovima AEK-a, kako je proglašen za Najboljeg strelca regularnog dela sezone u grčkoj ligi (14,5 poena po meču), a bio je i deo Najbolje petorke tog takmičenja.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Dzej

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.