LETOVANJE ZA SIĆU U Grčku za 99 evra

Izvor: Blic, 12.Feb.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LETOVANJE ZA SIĆU U Grčku za 99 evra

Srpski turisti će ovog leta u najvećem broju odmarati na plažama Grčke i Turske, a potražnja za aranžmanima je duplo veća u odnosu na prošlu godinu, tvrde u agencijama.

Kao i prethodnih godina, najtraženija destinacija je Grčka. Tokom trajanja sajma cene su niže i do 47 odsto za rane rezervacije u hotelskom smeštaju, a za apartmanski smeštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cene će biti 25 odsto, a ta akcija traje do 10. marta.

- Do kraja februara, u dogovoru sa hotelima iz Grčke, nudimo i do 47 odsto popusta - kaže Braslav Vlaho iz agencije “Sabra”.

Agencije se utrkuju u ponudama za sajam turizma pa tako 99 evra košta boravak na Tasosu sa uključenim prevozom, trajektom i boravkom u apartmanu krajem maja.

- Interesovanje za Grčku je duplo veće nego prošle godine, cene su generalno niže 10 odsto, jer su Grci prošle godine spustili cene - kaže Milan Lainović iz agencije “Belvi”.

Turska

Srpski turisti rado biraju letovanje u Turskoj jer tamo najčešće u hotelima mogu da dobiju gratis smeštaj za dvoje dece.

- Dajemo popust od 45 odsto za pojedine hotele u Turskoj do kraja februara. Najtraženiji su ol inkluziv hoteli, jer se tamo dobija komplet usluga, a za decu je obezbeđen poseban meni, igraonice, animatori i slično. Kad se uplati aranžman, cela porodica može slobodno da zaboravi novčanik kod kuće jer je sve besplatno - kaže Dušan Anastasov iz “Big blua”.

Italija

Sve češće izbor pada i na Italiju. Ukoliko tokom trajanja sajma turisti uplate 1.000 dinara i rezervišu svoj odmor, uštedeće i platiti aranžman po ceni nižoj i do 10 odsto. Primera radi, za aranžman koji košta 355 evra, plus dinarski deo od 3.990 dinara, platiće 319,5 evra i dinarski deo.

- Putnici koji odaberu svoj aranžman mogu da ga rezervišu na sajmu, a onda do kraja naredne nedelje uplate 30 odsto, a ostatak na šest mesečnih rata - kaže Tanja Živanović iz “Viva travela”.

Nove destinacije

Saša Zarić iz agencije “Ponte” kaže da su ove godine otvorene nove destinacije pa su tako u ponudi Kalabrija u Italiji, Limonos u Grčkoj i Burgas u Bugarskoj.

On kaže da je letovanje u Egiptu još pod znakom pitanja jer “Er Kairo”, koji bi trebalo da bude nosilac čartera, još nema potrebne dozvole.

Beograd

Što se tiče prestonice Srbije, prošle godine Beograd je zabeležio više od 1,6 miliona noćenja, odnosno bilo je 14 odsto turista više nego 2014. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.