JAČANJE SARADNJE SA GRČKOM: Gradonačelnik Novog Sada se sastao sa predstavnicima ambasade

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jul.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAČANJE SARADNJE SA GRČKOM: Gradonačelnik Novog Sada se sastao sa predstavnicima ambasade

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima Ambasade Grčke.

Delegaciju je predvodila savetnica za ekonomska i trgovinska pitanja u Ambasadi Grčke Katerina Cunaku, dok su u ime Grada sastanku prisustvovali i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, kao i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj mr Goran Sečujski.

Sagovornici su se složili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << postoje tradicionalno dobri odnosi Grada Novog Sada i Ambasade Grčke, kao i da mnogobrojni privredni subjekti iz te zemlje uspešno posluju u Srbiji, pa i u gradu, dugi niz godina. Upravo vođeni tim pozitivnim primerima, predstavnici Ambasade su naglasili izuzetnu zainteresovanost privrednika iz Grčke koji žele da dođu i investiraju u Novi Sad.

Foto: Promo

Konkretan predlog koji je iznet na sastanku tiče se predstojećeg Sajma turizma koji će biti održan na jesen u Novom Sadu, a koji je mapiran kao potencijalni susret novosadskih privrednika i predstavnika grčkih kompanija. Planirani su sastanci zainteresovanih strana kojima bi bio cilj razgovor o saradnji pretežno vezanoj za oblast turizma, kao i prehrambene industrije, s obzirom na to da su grčke kompanije, zainteresovane za dolazak, strateški određene prema toj grani privrede. Razgovori bi se vodili između potencijalnih partnera, srodnih prema delatnosti, prema modelu B2B.

Foto; Promo

Takođe, predstavnici Ambasade Grčke su nagovestili da u narednom periodu predstoji postavljenje novog ambasadora te zemlje u Srbiji, te da će u skladu sa tim, uslediti još jedna poseta Gradu Novom Sadu u bliskoj budućnosti.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.