Grci stigli u Brisel bez predloga

Izvor: RTS, 07.Jul.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci stigli u Brisel bez predloga

Grčki ministar finansija Euklid Cakalotos na sastanak u Brisel nije doneo nove predloge Grčke za nastavak pregovora s poveriocima, rekli su izvori iz EU.
Grčki premijer Aleksis Cipras u ponedeljak je u telefonskom razgovoru s nemačkom kancelarkom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Angelom Merkel izjavio je da će Atine predstaviti predloge za obnovu pregovora s poveriocima već na sastancima u Briselu, prenosi Beta.

Cakalotos, međutim, na sastanku ministara finansija evrozone nije doneo pismeni predlog, kažu tri izvora iz EU.
Izvori navode da je Cakalotos samo usmeno obavestio svoje klege o finansijskoj situaciji u Grčkoj.
Ministri finansija i evropski zvaničnici uoči sastanak su rekli da očekuju kredibilne predloge Atine.
Cipras bi kasnije tokom dana trebalo da stigne na vanredan samit lidera evrozone.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki ministar nije doneo nove predloge

Izvor: Akter, 07.Jul.2015

Novi grčki ministar finansija Euklid Cakalotos nije, kako je prema najavama trebalo, na sastanak u Brisel doneo nove predloge Grčke za nastavak pregovora s poveriocima, rekli su izvori iz EU..Grčki premijer Aleksis Cipras juče je u telefonskom razgovoru s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel izjavio...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.