Doktori iznenađeni: Pomešajte ove dve namirnice i sprečite 6 opasnih bolesti

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktori iznenađeni: Pomešajte ove dve namirnice i sprečite 6 opasnih bolesti

Egipćani su je koristili za lečenje rana, Grci su verovali da produžava životni vek, a Indijanci su smatrali da održava harmoniju u organizmu.

Kako lekari i ostali medicinski stručnjaci tvrde, redovna upotreba meda pomešanog sa cimetom prirodni je lek koji vam može pomoći u borbi sa mnogim bolestima.

Med se koristi kao narodni lek protiv mnogih bolesti već više od 4.000 godina. Egipćani su ga kroistili za lečenje rana, Grci su verovali da produžava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << životni vek, Indijanci su smatrali da održava harmoniju u organizmu.

Dajemo vam nekoliko primera kako treba koristiti cimet i med kod određenih bolesti, uključujući i hronične bolesti kao što je artritis.

Smanjivanje holesterola

Napravite čaj i u njega dodajte dve kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola u krvi za 10%.

Lek za kardiovaskularne bolesti

Ujutru umesto džema ili marmelade na hleb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holesterola u krvi.

Protiv artritisa

U dva dl kipuće vode dodajte dve kašičice meda i jednu kašičicu cimeta. Ovaj napitak se pije ujutru i uveče i on pomaže u lečenju hroničnog artritisa.

Protiv zapaljenja žučne kese

Ako imate bilo kakvo zapaljenje žučne kese, možete koristiti recept za artritis s razlikom što ćete dodati dve kašičice cimeta i jednu kašiku meda u kipuću vodu.

Protiv prehlade

Ako vas često hvata prehlada, pojedite mešavinu jedne kašike meda sa pola kašičice cimeta. Redovno uzimanje ove mešavine pomoći će vam u lečenju prehlade, hroničnog kašlja i zapušenih sinusa.

Jačanje imunog sistema

Preporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše telo od bakterija i virusa.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.