Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2015, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras ovlastio Varufakisa da pripremi rezervni plan

Grčki premijer Aleksis Cipras potvrdio je danas da je ovlastio svog bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa da pripremi plan u slučaju da ta zemlja bude primorana da izađe iz evrozone.

"Nismo planirali da zemlju povučemo iz evrozone, ali smo imali rezervne planove. Ako su naši partneri i kreditori pripremili plan za `Greksit`, zašto onda Vlada ne bi pripremila našu odbranu?", upitao je Cipras.

Varufakis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je početkom sedmice izazvao šokiranost u Grčkoj kada je potvrdio da je imao tajnu grupu koja je, ukoliko zatreba, planirala prebacivanje finansija iz evra u drahme.

On je priznao da su on i njegov prijatelj iz djetinjstva, koji je stručnjak za kompjutere, upali u računarski sistem njegovog ministarstva, što je bio prvi korak ka stvaranju "paralelnog bankarskog sistema" u slučaju propasti grčkih banaka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Cipras priznao: Ja sam rekao Varufakisu

Izvor: B92, 31.Jul.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras potvrdio je da je ovlastio svog bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa da kreira paralelni platni sistem u slučaju “grekzita”..Cipras je tako odgovorio na pitanja poslanika u grčkom paralmentu o tome da li je takav plan postojao i da li ga je on naložio...Cipras...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.