Ako propadnu pregovori Cipras neće izbore, već referendum

Izvor: Blic, 28.Apr.2015, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako propadnu pregovori Cipras neće izbore, već referendum

Premijer Grčke je isključio mogućnost sazivanja prevremenih izbora ako propadnu pregovori Grčke s međunarodnim poveriocima.

U intervjuu za atinsku privatnu TV-Star, Aleksis Cipras je rekao u ponedeljeka uveče da nema razloga da traži vanredne izbore.

Cipras je izabran pre samo tri meseca uz obećanje da će ublažiti privredne teškoće u zemlji koja se finansijski bori za opstanak.

Ali Cipras nije isključio mogućnost da zatraži referendum o sporazumu s poveriocima, dodavši da je uveren da će se pregovarački maraton završiti sporazumom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cipras odbacuje prijevremene izbore, moguć referendum

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015

ATINA - Premijer Grčke Aleksis Cipras odbacio je mogućnost održavanja prijevremenih izbora, ako pregovori o paketu pomoći s međunarodnim kreditorima ne uspiju...Cipras je u intervjuu za privatnu Star TV, naglasio da za prijevremene izbore nema razloga...Cipras je izabran prije samo tri mjeseca,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.