Tasovac protiv direktorke: Gde su 3,2 miliona?

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tasovac protiv direktorke: Gde su 3,2 miliona?

Ministarstvo pozvalo Bojanu Simović da prestane da obmanjuje javnost u vezi sa utrošenim sredstvima za Filmske susrete.

U Ministarstvu zahtevaju da Simovićeva odgovori zbog čega Niški kulturni centar sredstva dobijena za organizaciju 49. Filmskih susreta nije utrošio u skladu sa ugovorom potpisanim s Ministarstvom. Zatim, na osnovu koje zakonske odredbe se Niški kulturni centar odlučio da prekrši potpisani ugovor i samovoljno izvrši prenamenu sredstava? I >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zašto je za audio i vizuelne usluge i nabavku projektora u zahtevu Ministarstvu prvobitno traženo 500.000 dinara, a potom za iste namene utrošeno više od 3.200.000 dinara?

S obzirom na to da su sredstva već nenamenski potrošena, u Ministarstvu ističu da uopšte ne žele da ulaze u validnost ponuđenih dokaza o novcu koji nije utrošen za potrebe koje su eksplicitno određene ugovorom.

„Takođe, nadležni u upravi Grada Niša ostali su dužni za odgovor na pitanje zašto u budžet nije vraćeno neutrošenih 300.000 dinara, već se potencira nekakav nesporazum na relaciji Ministarstvo - Niški kulturni centar. Nikakav nesporazum ne postoji, već samo nepoštovanje zakona od strane Niškog kulturnog centra i Grada Niša“, navodi Ministarstvo kulture, koje će u slučaju neizmirenja obaveza pred nadležnim sudom pokrenuti postupak za povraćaj novca u budžet.

Ministarstvo kulture i informisanja prethodno je saopštilo da je prošle godine za Filmske susrete izdvojilo pet miliona dinara, ali NKC kao organizator i grad kao osnivač NKC nisu u budžet Srbije vratili sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara, od čega je 2,7 miliona nenamenski potrošeno, a 307.308 dinara uopšte nije potrošeno.

Šta je rekla direktorka

Direktorka Niškog kulturnog centra (NKC) Bojana Simović istakla je pre nekoliko dana da su ta sredstva iskorišćena isključivo za organizaciju Festivala te da „o potrošenom novcu postoje i izveštaj, ugovori, fakture...“ Simovićeva je navela da je festival ove godine dobio 2,3 miliona dinara, ali da ugovor nije potpisan.
Pogledaj vesti o: Filmski Susreti Niš

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.