Film rediteljke iz Srbije na festivalu u Češkoj

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film rediteljke iz Srbije na festivalu u Češkoj

Ostvarenje "Okean" rediteljke Tamare Drakulić biće predstavljeno na Festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi, najvećem festivalu tog tipa u istočnoj Evropi.

Foto: YouTube

"Okean" se našao u takmičarskoj je kategoriji"Between the Seas",a snimljen je na putovanju teretnim kargo brodom preko Atlantskog okeana.

Rediteljka kroz ovo putovanje pokušava da dočara doživljaj smrti bliske osobe, pristupajući temi na intiman i ličan način. Po svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << formi "Okean" je film esej, žanr koji sjedinjuje igrani, dokumentarni, često i eksperimentalni film.

Tamara Drakulić je 2012. godine debitovala filmom "Ljuljaška", snimljenim na putovanju od istočne do zapadne obale Amerike, koji je premijerno prikazan u Dvorani kulturnog centra Beograd.

Ovogodišnji filmski festival u Jihlavi na kome će se takmičiti "Okean" održava se od 23. do 28. oktobra.

Trejler za film.

Ocean TRAILER from ljuljaška on Vimeo.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Okean" Tamare Drakulić na festivalu u Jihlavi

Izvor: B92, 23.Okt.2014

Film „Okean“ rediteljke Tamare Drakulić u takmičarskoj je kategoriji Between the Seas na ovogodišnjem Festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi u Češkoj, najvećem festivalu tog tipa u istočnoj Evropi...Film „Okean“ snimljen je na putovanju teretnim kargo brodom preko Atlantskog okeana. Rediteljka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.