Uživajte u čarima kuhinje: Na Beogradskom sajmu od 16. do 19. oktobra biće održan Gastro fest

Izvor: 24sata, 01.Okt.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživajte u čarima kuhinje: Na Beogradskom sajmu od 16. do 19. oktobra biće održan "Gastro fest"

Beogradski gastro fest biće održan od 16. do 19. oktobra u hali 5 Beogradskog sajma.

Tokom četvorodnevnog gastro spektakla, domaćini i organizatori Kulinarska federacija Srbije i Diplomatska asocijacija Srbije, najavljuju celodnevnu kulinarsku zabavu za celu porodicu.

Tako će uz brojna takmičenja, panele i radionice, posetioci Manifestacije moći da dobiju savete i razmene iskustva sa najvećim domaćim i stranim majstorima kuhinje, poput Cezara Bartolinija, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << zatim članovima stručnog tima kuvara i rijaliti zvezde Gordona Remzija, ali i legendarnog Lepog brke i Jovice Jovičića.

U sajamskom delu Beogradskog gastro festa, posetioci će moći da, po povlašćenim cenama, dopune svoju kulinarsku kolekciju začina, opreme i nacionalnih gastro suvenira.

Ovogodišnji Beogradski gastro fest, po prvi put će pod jednim imenom objediniti četiri tradicionalne gastro manifestacije.

To su "Balkan Culinary Cup", uzbudljiv i neizvestan gastro šampionat koji treću godinu za redom okuplja najbolje "borce", ugledne domaće i strane kuvare i poslastičare.

Biće održana i "Big Master", najveća balkanska gastro radionica tokom koje, kroz panel diskusije i interesantna predavanja, najbolji svetski kuvari savetuju posetioce i razmenjuju iskustva. Ovogodišnji Big master otvoriće stručni tim Gordona Remzija.

"Balkan Chilli Festival" u organizaciji Diplomatske asocijacije Srbije posvećen je ljutoj hrani. U okviru "Balkan Chilli Festivala" posetioce očekuju radionice o nacionalnim balkanskim kuhinjama, projekat "Lepi brka kuva sa decom", kao i takmičenje za najhrabrije – "Ko može da pojede najviše čilija?"

EXPO je poslednja po redu manifestacija u okviru "Beogradskog gastro festa", osmišljena kao sajam kvalitetne hrane, pića, kulinarske opreme i nacionalnih gastro suvenira. Kupovinom ulaznice za "Expo", posetioci stiču pravo na kupovinu eksponata po povlašćenim cenama.

Gastronomi će u okviru ove manifestacije moći da učestvuju i u akciji kuvanja pasulja u autentičnoj predratnoj kuhinji koja će, specijalno za ovu priliku biti montirana u hali 5 Beogradskog sajma.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Uživajte u čarima kuhinje: Na Beogradskom sajmu od 16. do 19. oktobra biće održan "Gastro fest"

Izvor: Blic, 01.Okt.2014

Beogradski gastro fest biće održan od 16. do 19. oktobra u hali 5 Beogradskog sajma...Tokom četvorodnevnog gastro spektakla, domaćini i organizatori Kulinarska federacija Srbije i Diplomatska asocijacija Srbije, najavljuju celodnevnu kulinarsku zabavu za celu porodicu...Tako će uz brojna takmičenja,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.