Rolling film fest u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rolling film fest u Novom Sadu

Od Prištine do Novog Sada dokotrljao se Rolling film fest, manifestacija koja prikazuje filmove o Romima, ali i one čiji su autori Romi. Cilj je da festival vremenom preraste u veoma važan balkanski, ali i evropski centar, na kojem bi u prvom planu bili problemi Roma, koji su nevidljivi za društvo.

Jedan od razloga prikazivanja ovogodišnje selekcije festivala u Novom Sadu, jeste i nagrada za najbolji film u selekciji balkanskih, koju je dobila epizoda serijala "Talentinci" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod nazivom "Put", urednice Jelene Bugarski i rediteljke Milice Stojanov.

"Naš kolega iz romske redakcije kaže da je svaki čovek slobodan čovek ako je obrazovan čovek bez obzira koje nacionalnosti. Ja se nadam da smo mi tom emisijom preneli tu proku , poruku mladima, ne samao Romima da prosto treba da ulažu u sebe a Stefan je uložio u sebe i to je rezultiralo prvim mestom iz istorije", kaže Jelena Bugarski.

Do kraja festivala u Volonterskom centru Vojvodine, biće prikazani i dokumentarni hrvatski film "Čarli Čaplin teatar film", ali i mađarski film "Vespa". Projekcije su od 17.00 časova, a ulaz je besplatan.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.