Novi Sad do subote prestonica tamburice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2017, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad do subote prestonica tamburice

Jubilarni 10. Tamburica fest održava se do subote na Trgu slobode u Novom Sadu, a festival je večeras svečano otvorio ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Portparol "Tamburica festa" Jelena Pejčić rekla je da je zemlja prijatelj ovogodišnjeg jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala "Tamburica fest 2017" Ruska Federacija i da je velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čast što je ambasador Rusije i otvorio festival.

"Večeras svi koji se nađu u centru grada imaju priliku da uživaju u nastupu Velikog tamburaškog orkestra RTV Vojvodina uz Đorđa Čavića i Dušana Svilara, a potom i da prisustvuju spektakularnom koncertu Akademskog ansambla ruskih narodnih instrumenata moskovske filharmonije "Osipova", rekla je Pejčić.

Petak i subota rezervisani su za takmičarski program, u kom će, kako je najavila, učestvovati 15 orkestara kao i dosadašnji pobednici festivala koji će se nadmetati za gran pri "Tamburica festa".

"Nakon takmičarskog programa u petak nastupa orkestar Aleksandra Sofronijevića i 12 finalista emisije "Nikad nije kasno", a za subotu, nakon takmičarskog dela, dodele nagrada i vatrometa, koncert će održati "Bajaga i instruktori", kazala je Pejčić.

Glavni programi ovogodišnjeg "Tamburica festa", zvanično najboljeg etno festivala u Evropi, biće održani na Trgu slobode, umesto Petrovaradinske tvrđave što je bio slučaj do sada i upravo to je, prema rečima organizatora, naišlo na pozitivne reakcije građana.

"Iako je večeras svečano otvoren, festival je počeo 20. juna i dosadašnji komentari su zaista fenomenalni. Drago nam je što nam je obezbeđeno da budemo na Trgu slobode, da ulaz bude besplatan i da za naš rođendan svim građanima poklonimo 10. Tamburica fest", istakla je Pejčić i pozvala sve Novosađane i goste Novog Sada da posete festival.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.