FEJSBUK ZABRANIO IKONU BELOG ANĐELA: Manastirska freska je “neprikladan sadržaj”

Izvor: Telegraf.rs, 23.Okt.2016, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEJSBUK ZABRANIO IKONU BELOG ANĐELA: Manastirska freska je “neprikladan sadržaj”

Svi korisnici društvene mreže Fejsbuk koji su u prethodnom periodu na svojim profilima objavili fotografije Ratka Mladića i Radovana Karadžića, ali u jednom slučaju i čuvene freske "Belog anđela" iz manastira Mileševa, blokirani su uz obrazloženje da je sadržaj sporan jer "širi mržnju i netrpeljivost".

- Cenzurisali su nas, na primer, samo zato što smo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << fejsbuk stranici "Srbin info" podelili inače objavljen novinarski tekst o suđenjuu Ratku Mladiću. Da li bi to praktično značilo da ova društvena mreža ima pravo da ugasi sve zvanične fejsbuk-stranice medija u Srbiji koji su izveštavali o Karadžiću i Mladiću? - ispričao je za Večernje novosti Dejan Zlatanović, administrator sporne stranice.

Foto: Tanjug

Njemu je, kako kaže, prvo stigla privremena suspenzija naloga iza koga stoji njegovo ime kao adminsitratora, ali je ubrzo po isteku blokade primio i opomenu za isključenje zbog objavljenog statusa sa fotografijom freske "Belog anđela".

- Obrazloženje je glasilo da je reč o neprikladnom sadržaju - pojasnio je on.

Foto: Tanjug/AP/ICTY

Građani sumnjaju da je reč o združenoj aktivnosti bošnjačkih i hrvatskih građana, jer je za uklanjanje neprikladnog sadržaja sa Fejsbuka potrebno da stignu prijave od strane drugih korisnika ove socijalne mreže.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Fejsbuk suspendovao profile zbog fotografija Karadžića i Mladića

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2016

BEOGRAD - Društvena mreža "Fejsbuk", koja je suspendovala profile i obrisala stranice korisnika zbog fotografija generala Ratka Mladića, bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i mileševske freske "Belog anđela", obrazložila je da je to učinila jer fotografije "šire mržnju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.