Isključeni glasovi C.Gore i Makedonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2015, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isključeni glasovi C.Gore i Makedonije

Na zvaničnoj internet stranici Evrosonga danas je objavljeno da u finalnom glasanju za pesmu Evrovizije, nisu uračunati glasovi žirija Crne Gore i Makedonije, već da su bodovi dodeljeni isključivo na osnovu glasova publike.

Kako je kratko navedeno na sajtu, rezultati glasanja žirija Makedonije i Crne Gore isključeni su nakon konsultacija sa zvaničnim posmatračem glasanja, na osnovu odluke Izvršnog supervizora i predsednika referentne grupe.

Konkretan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razlog za ovakvu odluku nije naveden, najavljeno je tek da će se o tome raspravljati u junu, na sastanku organizatora.

Po pravilima Evrosonga, glasovi žirija se ne računaju u slučaju tehničkih problema ili kršenja pravila.

Bojana Stamenov, koja je u glavnom gradu Austrije branila boje Srbije, pevajući pesmu " Beauty never lies ", plasirala se na 10. mesto, sa ukupno 53 boda.

Naša predstavnica je upravo od ove dve zemlje dobila najviše poena, od Crne Gore 12, a od Makedonije 10.

Pobednik sinoć održanog jubilarnog, 60. Evrosonga je Švedska, a pesma " Heroes " koju je izveo Mans Zelmerlov ponela je titulu najbolje kompozicije Starog kontinenta, na takmičenju u Beču. Drugu poziciju zauzela je Rusija, a treću Italija.

Kako su preneli mediji, pred nastup predstavnice Srbije, na trgu ispred Većnice, dogodio se incident, kada se jedan muškara popeo na binu, na kojoj se nalazi veliki ekran i počeo da maše zastavama Albanije, Kosova i "Velike Albanije". Redari su odmah reagovali i uklonili ga sa bine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROBLEM NA EVROSONGU Oni su Bojani dali najviše bodova, ali njihovi glasovi žirija nisu uračunati

Izvor: Blic, 24.Maj.2015

Na zvaničnoj interet stranici Evrosonga danas je objavljeno da u finalnom glasanju za pesmu Evrovizije, nisu uručunati glasovi žirija Crne Gore i Makedonije, već da su bodovi dodeljeni isključivo na osnovu glasova publike...Kako je kratko navedeno na sajtu, rezultati glasanja žirija Makedonije...

Nastavak na Blic...

Bez glasova žirija Crne Gore i Makedonije

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015

Glasanje na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije nije proteklo bez problema, pre svega u Makedoniji i Crnoj Gori - glasovi njihovih žirija u konačnom glasanju nisu uračunati, saopštila je danas Evropska unija javnih emitera (EBU), koja organizuje Evrosong već šest decenija...Objavljujući konačne rezultate...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.