Medvedev: Novi hladni rat Rusije i Zapada, jedninstvena Evropa ne postoji

Izvor: Večernje novosti, 13.Feb.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Novi hladni rat Rusije i Zapada, jedninstvena Evropa ne postoji

Situacija u svetu je dramatična: jedinstvene velike Evrope nema niti je bilo, odnosi između EU i Rusije su pokvareni, u Ukrajini je građanski rat, na Bliskom istoku konflikti, došlo je do migracionog kolapsa, rekao je Ruski premijer Dmitrij Medvedev. On je ocenio da su odnosi Rusije i Zapada ušli u period "novog hladnog rata". "Možemo jasno da kažemo: ušli >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << smo u novi period hladnog rata", rekao je Medvedev na konferenciji o bezbednosti u Minhenu. Prema njegovim rečima, politika NATO prema Rusiji je "neprijateljska i zatvorena". "Sticanje poverenja je teško, ali moramo da počnemo. Naši stavovi se razlikuju ali se ne razlikuju kao pre 40 godina kada je u Evropi postojao zid", rekao je Medvedev. On je rekao da se ponekad pita da li je 2016. ili živimo u 1962. godini. NEMA DOKAZA DA JE RUSIJA GAĐALA CIVILE U SIRIJI Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je danas da nema dokaza da je Rusija bombardovala civile u Siriji. Medvedev je tako odgovorio na tvrdnje francuskog premijera Manuela Valsa da u ruskim vazdušnim napadima u Siriji stradaju civili. Premijeri su govorili na konferenciji o bezbednosti u Minhenu. Francuska poštuje interese Rusije, ali da bismo se vratili na put mira i razgovora, "bombardovanje civilnog stanovništva mora da prestane", rekao je Vals. Medvedev je međutim rekao da nema dokaza da ruske snage gađaju civile. "Nema dokaza da gadjđamo civile iako nas svi za to optužuju, to jednostavno nije tačno", rekao je ruski premijer. Snage sirijskog režima uz pomoć ruskih aviona nastoje da opkole pobunjenike u sirijskom gradu Alepu i preseku njihove rute za snabdevanje ka Turskoj.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Medvedev: Nalazimo se u novom hladnom ratu

Izvor: Deutsche Welle, 13.Feb.2016

Na Bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, s napetošću se očekivao govor ruskog premijera. Dimitrij Medvedev je u svom izlaganju za loše odnose Zapada sa Rusijom pre svega optužio NATO...U dvorani hotela Bajeriše Hof bilo je sasvim tiho kad je Dimitrij Medvedev počeo svoj govor. Nije bilo kašljanja...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.